Online web-app – en del av brettspillet «Blackout»

Hjem / Portefølje / Online web-app – en del av brettspillet «Blackout»
Hovedbildet: Online web-app – en del av brettspillet «Blackout» - Kalis Media Nettsiden

Prosjektoversikt

Programmering av ny skreddersydd web-app som er en essensiell «online-del» av brettspillet «Blackout – Drikkespillet hvor vinneren taper!». Tilpasset mobiltelefon, basert på WordPress CMS med custom-programmert theme.

Type prosjekt: Web-app

Kunde: SillySanta AS

Nettside: blackoutspillet.no

Oppstart: November 2022

Utviklingstid: ca. 2 uker

Arbeidstid: 20 timer

Problemstillingen

Drikkespillet «Blackout» har nylig blitt utgitt av SillySanta AS. Dette er et klassisk brettspill med brett, spillbrikker, terninger osv. Spillet inneholder over 50 ruter med forskjellige oppgaver og utfordringer, men det som er spesielt med dette spillet er at noen av disse rutene inneholder QR-koder som leder til minispill på nett.

Online minispill er fordelt i tre kategorier:

• Utfordring
• 5. klasse (spørsmål)
• Syng med

Fordelen med dette oppsettet er at online minispill skal kunne oppdateres og flere og flere utfordringer, spørsmål og sanger bli lagt inn etter hvert. På denne måten blir spillet alltid oppdatert med nye morsomme minispill, og det blir dermed ikke så raskt utdatert.

Kalis Media fikk oppdraget med å programmere inn det tekniske back-end bak online-delen av Blackout-spillet. Design og spesifikasjoner var forberedt av SillySanta AS og ble levert i form av Photoshop-bilder og tekst. SillySanta AS ønsket at WordPress skulle brukes som back-end, slik at det blir lett for dem å legge inn nye minispill med det velkjente og brukervennlige Wordpress Adminpanelet. Det er kun innhold i minispill som skal oppdateres. SillySanta AS ba oss derfor om ikke å utvikle med custom fields, og de deler av theme som ikke trenger å bli oppdatert så ofte, skulle hard-kodes. Dermed sparte vi også arbeidstimer på dette.

Løsningen

Vi programmerte inn et nytt custom theme for Wordpress-siden. Vi opprettet også en Wordpress sidemal for frontsiden, mini games-menyen og kategorisidene.

SillySanta AS kan selv redigere de enkelte oppdrag, spørsmål og sanger ved hjelp av «Classic Editor», for «Gutenberg» site builder er ikke nødvendig i dette tilfellet. For å redigere innhold, bruker de den velkjente menyknappen «Innlegg», og hvert innlegg registreres i en av tre Wordpress-kategorier. På denne måten kan nye utfordringer, spørsmål og sanger legges inn som om man skulle legge inn nye blogginnlegg.

Vi programmerte også inn en mulighet til forhåndsvisning, slik at personen som er ansvarlig for å legge inn nye innlegg, kan teste ut hvordan innlegget vil se ut for sluttbruker. Sanger, utfordringer og spørsmål trekkes tilfeldig i løpet av spillet.

Oppdragsgiver antar at de fleste av brukerne kommer til å besøke nettsiden via mobiltelefon. Vi droppet derfor et separat desktop-utseende, og programmerte theme slik at det ser best ut på mobiltelefon men allikevel fungerer på desktop.

Nettsiden er veldig minimal, robust og rask. For å sikre siden og gjøre den enda raskere og mer robust, har vi slått av noen Wordpress-funksjoner som normalt er slått på. Blant annet er kommentarer, REST tilgang og xml-rpc pingbacks slått av.

Wordpress-innstallasjonen bruker kun én stk. plugin, og vi er sikre på at løsningen kommer til å fungere feilfritt i mange år framover uten særlig vedlikehold.

PHP HTML + CSS Wordpress Classic Editor
Kundens uttalelse
logo
“Vi har jobbet med Kalis Media i mange år, og er alltid fornøyd med resultatet. Kommunikasjonen er bra og Matteus er løsningsorientert og ryddig. Løsningen til Blackout ble akkurat slik vi ønsket, og det ble levert raskt. Anbefales!“
Sjekk også

Andre Prosjekter

Nyheter

LinkedIn

Tanker

X / Twitter