Open source-verktøy for database­administrering

Hjem / Portefølje / Open source-verktøy for database­administrering
Hovedbildet: Open source-verktøy for database­administrering - Kalis Media Nettsiden

Prosjektoversikt

Gratis webbasert verktøy med åpen kildekode for brukervennlig administrering av SleekDB databaser. Dette er enkelt å installere, og designet ligner den populære phpMyAdmin.

Type prosjekt: Åpen kildekode

Kunde: SleekDB, Open Source Project

Nettside: github.com/galanonym/phpSleekDBAdmin

Oppstart: Januar 2021

Utviklingstid: ca. 14 dager

Arbeidstid: 20 timer

Problemstillingen

Hos Kalis Media setter vi stor pris på løsninger som er robuste og enkle. Vi mener dette gir best kundeopplevelse i det vi driver med, som er småverktøy og mellomstore nettbaserte plattformer. Når vi vet at nettverktøyet ikke får millioner av sidevisninger hver dag, kan vi bruke biblioteker og løsninger som har lavere "overhead" når det gjelder utviklingstid, antall features å lære og håndtere, tid til å sette opp og konfigurere server, bughunting, programmering og eventuelle backups. Jo mer robust og enkel støtteløsning vi bruker, jo raskere og bedre blir resultatet.

En av favorittene i vår "verktøykasse" er SQLite - en SQL relasjonsdatabase som lagrer data i en vanlig fil på harddisken med .sqlite filetternavn. Dette gjør backup av nettsiden mye lettere - alle filer må bare lastes ned, og man slipper å ta separat eksport av data fra databasen. Server-setup er da også mer robust, da en standalone database som mySQL ikke trenger å bli installert og konfigurert på serveren.

SleekDB er en PHP database som også lagrer data i filer, men bruker en såkalt NoSQL løsning. I motsetning til en relasjonsdatabase, lagrer ikke en SleekDB-database data og sammenhenger i tabeller. Isteden er hver database en uavhengig samling av dokument. Dette gir bedre resultater i konteksten vi jobber med, øker utviklingshastigheten og hindrer mange problemer som kan oppstå ved datalagring og innhenting av data i programvaren.

SleekDB er relativt nytt og har manglet et administrasjonspanel. Andre databaser som mySQL og SQLite har allerede løsninger for enkel administrering av data, som f.eks. phpMyAdmin eller phpLiteAdmin, som vi i Kalis Media ofte bruker som et hjelpemiddel når vi utvikler med mySQL eller SQLite.

Løsningen

Vi har bestemt oss for å programmere og åpne kildekode på GitHub slik at alle kan laste ned og bruke verktøyet gratis, og alle får se kildekode og kan bidra i videreutvikling av verktøyet.

Design på verktøyet er inspirert av phpLiteAdmin, slik at utviklere som tidligere har brukt phpLiteAdmin enkelt kan ta i bruk det nye SleekDB-verktøyet. Vi har også gitt verktøyet et lignende navn, phpSleekDBAdmin, slik at det blir lett for andre PHP-utviklere å forstå hva dette dreier seg om.

phpSleekDBAdmin kan lastes ned gratis fra GitHub, og deretter lastes opp i en mappe på en server eller PHP webhotell. Deretter bør konfigurasjonsfil fylles ut med passord og programsti (directory path) til der datafilene for SleekDB ligger. Når dette er gjort, kan man åpne det webbaserte verktøyet i en nettleser og få tilgang til og innsyn i data som ligger i SleekDB databasen, akkurat på samme måte som phpLiteAdmin gir tilgang til data i en SQLite database.

phpSleekDBAdmin gir tilgang til alle SleekDB "Stores" med data, som deretter vises i en sideoppdelt visning. Verktøyet gir også mulighet til å sende forespørsler (Queries) direkte til databasen for å søke, oppdatere, bulk-oppdatere og slette data. Dette gjør jobben til PHP-utviklere lettere og raskere når de utvikler webapplikasjoner som bruker SleekDB database.

PHP SleekDB GitHub Open Source
Kundens uttalelse
logo
“Great work! It was really great to see what you have done.“
Sjekk også

Andre Prosjekter

Nyheter

LinkedIn

Tanker

X / Twitter