PDF-generator for engrostilbud

Hjem / Portefølje / PDF-generator for engrostilbud
Hovedbildet: PDF-generator for engrostilbud - Kalis Media Nettsiden

Prosjektoversikt

Nettverktøyet gir mulighet til å generere et PDF-dokument med pristilbud for engrossalg av capser med skreddersydde broderier. Tilbudet genereres basert på capsmodell, broderitype og ekstra tilbehør, men også på salgsmarginer, valutakurs og provisjon.

Type prosjekt: Nettbasert verktøy

Kunde: Caps Lokk AS

Nettside: lokk.no

Oppstart: November 2021

Utviklingstid: ca. 2 måneder

Arbeidstid: 35 timer

Problemstillingen

Caps Lokk AS er største leverandør på New Era capser i Norge. De driver både stasjonærbutikk i Oslo og norsk nettbutikk, lokk.no. Caps Lokk AS spesialiserer seg også på å brodere custom broderier på tomme capser. De eier en avansert broderimaskin som kan brodere mange typer broderier i flere farger. Ekstra applikasjoner, som merkelapp eller påsydd ekte skinnlapp, kan også legges på.

Salg av custom caps foregår vanligvis gjennom de vanlige kanalene. Capsene kan bestilles i et skjema på nettbutikken, eller ved å snakke med butikkarbeideren i den stasjonære butikken.

Men noen salg av custom caps er gjennomført en gros. Caps Lokk AS har egne selgere som driver med engrossalg til bedrifter, idrettslag osv. Engrossalg gir mulighet til å spare produksjonskostnader, derfor er pristilbudet annerledes enn når man bestiller en cap.

Fram til nå har firmaet brukt et avansert Excelark for å kalkulere tilbud, marginer, valutakurs og provisjon. Excelarket krever opplæring og er lett å gjøre feil i. Derfor har Caps Lokk AS bestilt en web-løsning hos oss, som skal erstatte den nåværende Excel-løsningen. Det skulle også legges på noen ekstra features som skulle gjøre jobben lettere for både selgere og eiere av Caps Lokk AS.

Løsningen

Web-appen har vi programmert fra bunnen av i ren PHP. Databasen vi brukte er den velkjente fildatabasen SQLite. Designet er basert på Skeleton CSS, som gjorde at tida brukt på design var minimal. De eneste PHP-bibliotekene som har blitt brukt er Dompdf for å generere PDF-dokumenter og Money for PHP for å foreta kalkulasjoner som gjelder penger og valuta. Web-appen ligger på Ubuntu server på DigitalOcean Cloud Droplet i Amsterdam. Serveren er brukt kun til denne appen, og den blir oppdatert og vedlikeholdt av oss.

Besøkende fra Internett får ikke tilgang uten å logge seg inn. For å få tilgang må en ny konto opprettes, men det er ikke mulig å registrere seg selv. Det er eieren av Caps Lokk AS, såkalt Admin, som kan opprette nye kontoer på nettsiden.

Kontoer har to typer brukerroller: Admin-konto er reservert for eiere av Caps Lokk AS, mens Reseller-konto skal brukes av selgere. Admin-konto har tilgang til flere funksjoner, den gir mulighet til å legge inn nye brukere, oppdatere valutakurs og salgsmarginer, legge inn nye produkter og ting som kan appliseres på produkter – broderier, merkelapper, skinnlapper osv. Reseller-konto kan generere engrostilbud basert på all data Admin har lagt inn.

Tilbudet som blir generert får et unikt identifikasjonsnummer og inneholder informasjon om kunden. Admin får i tillegg se hele regnestykket for hvordan sluttprisen er beregnet, mens Reseller (og kunden) får se sluttprisen. Det kan legges inn flere produktlinjer med forskjellig antall produkter, og i forskjellige kombinasjoner. Salgsmarginer er avhengig av antall produkter. Siden innkjøp av varer er gjennomført i EUR, er alle beregninger kalkulert først i EUR og deretter vekslet til NOK mot slutten. MVA blir beregnet og lagt på sluttprisen.

Tilbudet genereres i et PDF-dokument og Reseller kan deretter skrive det ut, eller sende det til kunden via e-post. Oversikt over tidligere tilbud fra alle selgere er tilgjengelig for Admin. Det er også mulig å "klone" et tidligere tilbud, da slipper Reseller å fylle ut samme kundeinformasjon på nytt. Denne funksjonen kan også brukes for generering av flere tilbud med ulike produktkombinasjoner for sammenligning av sluttpris.

PHP SQLite Skeleton CSS Dompdf Money for PHP Ubuntu NGINX
Kundens uttalelse
logo
“Vi hadde behov for å effektivisere og automatisere vår tilbudsprosess. Matteus hjalp oss med dette og oppdraget ble utført raskt, profesjonelt og resultatet ble akkurat som ønsket!“
Sjekk også

Andre Prosjekter

Nyheter

LinkedIn

Tanker

X / Twitter