Enkel og funksjonell landing-side

Hjem / Portefølje / Enkel og funksjonell landing-side
Hovedbildet: Enkel og funksjonell landing-side - Kalis Media Nettsiden

Prosjektoversikt

Intern prosjekt for ombygging av Kalis Media sin nettside, med fokus på utseende, UX og enkel administrasjon av innholdet.

Type prosjekt: Nettside

Kunde: Intern prosjekt

Nettside: kalis.no

Oppstart: April 2022

Utviklingstid: ca. 2 måneder

Arbeidstid: 30 timer

Problemstillingen

Det har gått flere år siden Kalis Media startet opp. I første omgang hadde vi ikke en nettside som kunne presentere våre tilbud. Foretaket var drevet av en enkelt person, og våre tjenester har vært anbefalt fra kunde til kunde.

For å kunne drive mer profesjonelt måtte vi ha en nettside, og den første nettsiden ble opprettet i 2017. Nettsiden var en enkel single page landingside med kort info om vår erfaring, tjenester vi tilbyr og et kontaktskjema der man kunne legge inn telefonnummer slik at vi kunne ringe tilbake.

Kalis Media har vokst gjennom årene, og det ble klart at en stor ombygging av vår landingside krevdes. Vi kom fram til at det er viktig å få fram flere detaljer om prosjekter vi har gjennomført tidligere, slik at nye kunder kan få detaljert kjennskap til og eksempler på hva som er mulig, og inspirasjon til nye prosjekter basert på vår tidligere portefølje.

Løsningen

Vi har valgt å gå for innkjøp av ferdigtema og ikke bruke et custom design fra designbyrå. Etter en grundig research valgte vi Boseo HTML theme fra ThemeForest. Selve det grafiske grunnlaget for design har vi tatt fra Boseo, men vi ville skrive den om på vår egen måte og legge inn ekstra løsninger. Vi hadde også flere ideer til forbedringer. All HTML og CSS har blitt kodet fra "scratch", bare det visuelle har blitt bevart fra innkjøpt tema. Takket være custom koding har vi klart å fikse noen av de visuelle bugs som Boseo hadde fra før, f.eks. er vår topp navbar-animasjon mer smooth, mens den oppfører seg litt hakkete på Boseo.

Nettsiden kalis.no er programmert i ren custom PHP, men vi bruker et såkalt "Headless Content Management System" som gir oss mulighet til å enkelt redigere selve innholdet på nettsiden. Headless CMS vi har gått for heter Cockpit og ligner veldig på en løsning kjent fra Wordpress som het ACF (Advanced Custom Fields). Takket være Cockpit har vi kun programmert hovedsiden og porteføljesidene for hvert prosjekt i PHP, mens backend admin innlogging, rich editor og bilde upload håndteres via Cockpit.

Takket være dette er det veldig enkelt å legge inn nye porteføljeartikler, spørsmål og svar, kundens uttalelser, logoer og alt annet innhold. Samtidig har vi unngått å bruke tunge og krevende løsninger som Wordpress, slik at siden lastes inn raskt, og vi har full kontroll over alle prosesser som skjer ved innlasting av nettsiden.

PHP HTML + CSS Cockpit
Sjekk også

Andre Prosjekter

Nyheter

LinkedIn

Tanker

X / Twitter